Erasmus+ mokymo kursai Airijoje

Spalio 15- 22d. Airijoje esančiame Glencree Taikos Centre, Wicklow grafystėje vyko Erasmus+ mokymo kursai „ Create YOU(TH) SIDE“, į kuriuos vyko  neformalios jaunimo grupės „Kelyje“ narė bei Gruzdžių gimnazijos IV g. kl. mokinė Laura Petrauskaitė ir anglų kalbos mokytoja Kristina Tarbūnienė.

Pagrindinis šių mokymų tikslas- skatinti jaunimą bei jaunimo darbuotojus įsitraukti į įvairiapusiškas veiklas, kurios skatina solidarumą, tolerantiškumą bei kūrybiškumą, taip pat suteikia žinių žmogaus teisių srityje.
Mokymuose dalyvavo 25 jaunuoliai bei jaunimo darbuotojai iš Lietuvos, Airijos, Gruzijos, Ispanijos, Italijos ir Rumunijos. Šių mokymų metu vykdėme bei dalyvavome įvairiose veiklose: analizavome teoriją, kurią taikėme praktikoje, kūrėme „idealaus“ jaunimo darbuotojo profilį, turėjome galimybę išbandyti įvairius darbo metodus dirbant grupėse, porose ir individualiai. Taip pat išbandėme atviros erdvės technologiją bei analizavome Europos Tarybos bei Europos Sąjungos dokumentus, susipažinome su NO HATE judėjimu Europoje, vaidinome įvairias situacijas bei diskutavome apie formalų, neformalų bei informalų ugdymą. Visi aplankėme Airijos sostinę Dubliną, kuriame turėjome galimybę susipažinti ne tik su vietiniais, jų kultūra, bet ir aplankyti Dublino Universitetą bei jo fakultetus.
Šie mokymai buvo labai aktyvūs bei įtraukiantys. Istorinė aplinka bei sutikti nauji žmonės, pažintis su įvairių šalių kultūra mums paliko neišdildomus prisiminimus. Džiaugiamės suteikta galimybe tapti šio projekto dalimi.
Kristina Tarbūnienė
(Daugiau nuotraukų nuotraukų galerijoje)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *