„ERASMUS+” jaunimo mainų projektas #refMEDIA

Spalio 15-22 dienomis Daugirdiškių mokymo centre vyko „ERASMUS+” jaunimo mainų projektas #refMEDIA.
Jame dalyvavo jaunimas iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Kipro, Turkijos ir Portugalijos. Projekte dalyvavo 37 jaunuoliai. Į šį projektą vyko neformalios jaunimo grupės „Kelyje“ atstovai Kornelija Dauginytė, Viktoras Buivydas ir Aušrinė Jašiskytė.
 
Jaunimo mainų metu diskutavome ir analizavome įvairias temas: pabėgelių situaciją įvairiose šalyse, propagandą, skirtumus tarp emigrantų, imigrantų ir pabėgelių, socialines reklamas. Taip pat vykome į Trakus ir Vilnių. Justina Kraučelytė, Vilniaus arkivyskupijos Carito Užsieniečių integracijos programos Socialinės integracijos koordinatorė, pasidalino savo patirtimi dirbant su pabėgeliais. Taip pat projekto metu vaidinome ir kūrėme reklamas bei video. Vyko saunos ir kultūriniai vakarai, kuriuose buvo pristatomas maistas, pasakojama apie savo šalį, kultūrą.
Didžiausias iššūkis buvo perlipti anglų kalbos barjerą, kadangi ne dažnai tenka angliškai diskutuoti ir kalbėti viešai. Taip pat buvo sunku pirmiems pradėti bendrauti.
Mums labai patiko maistas, komandinis darbas, apgyvendinimas, veikla ir užimtumas.
Dalyvaujant tarptautiniuose projektuose yra įgaunama labai didelė patirtis.
Ši savaitė buvo nepakartojama! Tiek naujų draugų, žinių ir malonių širdžiai momentų. Į kasdienybę grįžtame pilni pozityvių minčių ir emocijų.
(Daugiau nuotraukų nuotraukoje galerijoje)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *