Mokytojų dienos akimirkos

Kaip trumpa akimirka prabėgo pirmasis mokslo metų mėnuo. Netruko ateiti ir spalis. Papuošdamas žemę spalvotais lapais, jis dovanojo kasmetinę šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Mokytojo dienos šventė – tai mokinių padėkos šventė pedagogams.

Šiais metais Mokytojų dienos šventę tradiciškai organizavo abiturientai. Spalio 5-osios rytą vos tik peržengusius mokyklos slenkstį mokytojus su gėlėmis ir sveikinimais pasitiko gimnazijos Mokinių taryba.  Prie mokytojų kambario mokytojų laukė besišypsantys ir spindintys gera nuotaka abiturientai. Visi mokytojai buvo pakviesti į mokytojų kambarį. Čia juos sveikino patys mažiausi gimnazijos mokiniai – pirmokėliai ir patys vyriausieji – abiturientai.

Šią dieną, kaip ir kiekvienais metais,  mokiniams pamokas vedė IV gimn. klasės mokiniai. Nuskambėjus skambučiui, lydinčiam mokinius ir naujuosius mokytojus į pirmąją pamoką, abiturientai su nerimu atvėrė klasių duris.

IV gimn. klasės mokiniai Tarptautinės mokytojų dienos proga pakvietė mokytojus vykti į edukacinę išvyką, į Kurtuvėnus. Nors tą dieną oras ir nebuvo visiškai palankus išvykai, bet mokytojai buvo nusiteikę šventiškai ir į kelionę išvyko kupini geros nuotaikos. Ekskursijos metu mokytojai susipažino su Kurtuvėnų dvaro istorija, aplankė vieną didžiausių Lietuvoje medinių svirnų, dvaro ratinę, Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią bei Kurtuvėnų dvaro žirgyną.

Nuotaikingai pasibaigusi šventinė diena paliko malonių įspūdžių tiek mokytojams, tiek abiturientams.

 

(Daugiau nuotraukų nuotraukų galerijoje)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *