Šeštokų dalyvavimas Karjeros dienos renginiuose Šiauliuose

Spalio 17 dieną 6 klasės mokiniai lankėsi Šiaulių P.Višinskio bibliotekoje, kur susipažino su bibliotekininko specialybe. Ši  profesija leidžia turėti platų akiratį ir būti atviram naujovėms. Mokiniai suprato, kad bibliotekininko profesija yra atsakinga ir įdomi. Bibliotekininkas turi surasti knygas, nežinantiems, kokių nori, turi mokėti pasiūlyti, patarti.

Šeštokai dalyvavo edukaciniame užsiėmime “3D pieštukai”. Dar apžiūrėjo erdvias, aprūpintas naujausiomis IT priemonėmis bibliotekos patalpas (konferencijoms ir susitikimams skirtas sales, skaityklas, kino salę, kompiuterių klasę), sužinojo, kokia veikla užsiima bibliotekos skyriai, kokios paslaugos yra teikiamos bibliotekos lankytojams. Per ekskursiją turėjo galimybę pamatyti seniausią, mažiausią ir didžiausią bibliotekoje saugomą knygą ir sužinoti, kokį kelią nueina knyga, kol patenka į lentyną.

Mokiniai apsilankė  ir AB “Telia”, kur susipažino su IT specialybę turinčių įmonės darbuotojų veikla, darbo specifika, čia dirbančio 6 klasės mokinės tėvelio profesija. Mokiniams buvo papasakota ir apie saugų internetą.

Mokiniai, dalyvavę šiuose karjeros dienos renginiuose, įgijo daug naudingos patirties.

6 klasės auklėtoja Vilma Šimkuvienė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *