Bebro konkursas

Mūsų gimnazijos mokiniai aktyviai dalyvauja tarptautiniame IT konkurse „Bebras”. Šiemet konkursas vyksta dvi savaites nuo lapkričio 5 iki 16 dienos. Tikimės, kad konkurse dalyvaus didžioji mūsų gimnazijos mokinių dalis. Preliminarūs I etapo rezultatai bus paskelbti lapkričio 19 d.

BEBRAS – varžybos, skirtos gilinti informatikos, kompiuterijos, informacinių technologijų žinias. Varžybos pradėtos rengti 2004 metais Lietuvos iniciatyva, po metų tapo tarptautinėmis. „Bebro“ konkurso metu siekiama skatinti mokinius giliau domėtis informacinėmis technologijomis, pagrindinėmis informatikos sąvokomis ir fiziniais mokslais, atkreipti dėmesį į informatiką kaip į įdomų, visavertį, patrauklų mokslą, ugdyti moksleivių kūrybiškumą, algoritminę ir loginę mąstyseną.

„Bebro“ konkurso tikslas – atskleisti mokiniams  informatikos mokslo grožį, patraukti mokinių dėmesį, supažindinti su pagrindinėmis informatikos ir informacinių technologijų sąvokomis, jų platesniu kontekstu – konceptais, motyvuoti gilintis į modernius informatikos ir inžinerijos sprendimų priėmimo metodus. Žaismingos, suprantamai formuluojamos užduotys apima visas fundamentalias informatikos sritis, parodoma jų svarba ir dermė su kitais mokslais.

Tarptautinis „Bebro” konkursas vis labiau populiarėja tarp visų mokinių amžiaus grupių  įvairiose šalyse. Konkursas vyksta daugiau kaip 40 šalių!
IT mokytoja Ineta Gavorskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *