
Pirmiausia mokiniai sužinojo, kokios medžiagos įeina į „VONIOS BURBULŲ“ sudėtį, tų medžiagų savybes, panaudojimo sritis. Pirma medžiaga – citrinų rūgštis. Citrinų rūgštis turi daug funkcijų –padidina daugelio antioksidatorių aktyvumą, tačiau pati nėra antioksidatorius.
Dažniausiai naudojama kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, o taip pat kaip aromato stipriklius. Ji padidina gelio stiprumą marmeladuose ir sumažina vaisių bei daržovių fermentinį minkštimo patamsėjimą. Antra medžiaga –natrio hidrokarbonatas. Natrio hidrokarbonatas NaHCO3–balti kristaliniai milteliai, be kvapo. Jis šiek tiek sūrus, šarminiu skoniu primenantis skalbiamąją sodą (natrio karbonatas). Trečia medžiaga aliejus. Alyvuogių aliejus yra gausius omega-3 riebalų rūgščių. Jos padės jums kontroliuoti ir gerinti savo kraujotaką ir sumažinti blogojo cholesterolio kiekį. Buvo naudojami trijų spalvų dažai: raudoni, geltoni, žali, mėlyni. Mokiniai dubenyje sumaišė visus sausus ingredientus. Gauta masė turėtų priminti šlapią smėlį. Atsargiai mase užpildė formeles. Pasigrožėkite mūsų darbeliais.
Chemijos mokytoja Danguolė Norkuvienė