Susitikimas su policijos pareigūnu

 Gegužės 7 dieną gimnazijoje  įvyko 5 – 6 klasių mokinių susitikimas su Šiaulių rajono  Policijos komisariato   pareigūnu  Donatu Verkiu   Pareigūnas akcentavo, kaip svarbu vaikams gerai jaustis toje aplinkoje, kurioje mokosi ir praleidžia didžiąją laiko dalį. 

Priminė, kad svarbu kalbėtis apie problemas mokykloje su savo tėvais, globėjais, mokytojomis ar kitais suaugusiais.  Pareigūnas   priminė mokiniams Lietuvos Respublikos įstatymus dėl administracinių teisės pažeidimų, taip pat administracinių nuobaudų, taikomų nepilnamečiams, rūšis. Informavo, kad nuo 2014 m. lapkričio  1 d. Lietuvoje įsigaliojo draudimas jaunesniems kaip 18 metų asmenims parduoti, nupirkti ar kitaip perduoti energinius gėrimus.

Parodė fotografijas, kaip atrodo  alkoholikai, papasakojo, kaip  atsiranda priklausomybė  alkoholiui, narkotikams. Kokios pasekmės laukia   žmonių,  turinčių priklausomybę Susitikimo metu mokiniai galėjo, užsidėję specialius akinius, pajausti būseną, ką reiškia eiti arba vairuoti mašiną,  apsvaigus  nuo alkoholio. Atlikusiems  užduotį  įteikti prizai. Susitikimo pabaigoje  pareigūnas įteikė mokiniams atminimo  dovanėles.
Dėkojame policijos pareigūnui Donatui už įdomų pasakojimą.

Auklėtojos Rima ir Vilma

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *