Pradinių klasių mokinių ugdymas karjerai

Pradinių klasių mokiniai aktyviai dalyvavo ugdymo karjerai veikloje, kurios pagrindinis tikslas- ugdyti kompetencijas, padėsiančias pradinukams motyvuotai ir atsakingai planuoti savo ugdymo karjerai veiklą.

 Spalio 2 d. Gruzdžių gimnazijos pirmokėliai lankėsi miestelio A. Griciaus bibliotekoje. Ten susipažino su keliomis profesijomis: bibliotekininko, rašytojo, poeto, lėlininko. Teko ir patiems pabūti lėlių aktoriais. Pirmokai dėkingi miestelio bibliotekos darbuotojoms L.Šufinskienei ir J. Jasiškytei.

Spalio 7 d. gimnazijos 4 klasės mokiniai lankėsi Šiaulių miesto darbo rinkos mokymo centre. Socialinė pedagogė Ernesta supažindino su šiame centre vykdomomis suaugusiųjų mokymo programomis. Vėliau mokiniai susipažino su pardavėjo- kasininko, šaltkalvio, slaugos darbuotojo ir kirpėjo profesijomis. Dėstytoja Renata supažindino su kulinaro profesija ir mokė vaikus profesionaliai kepti picas.

Spalio 8 dieną 3 klasės mokiniai buvo išvykę į Šiaulių darbo rinkos mokymo centrą. Ten susipažino su konditerio ir floristo profesijomis, darbo pobūdžiu. Patys kepėsi bandeles, gaminosi sausų gėlių puokštes – Kalėdinius vainikus.

Spalio 9 d. 2 klasės mokiniai lankėsi Šiaulių apskrities priešgaisrinės valdybos III komandos darbo vietoje Zokniuose.

Mokiniai susipažino su ugniagesių gelbėtojų darbo specifika, gelbėjimo ir gaisrų gesinimo technika, jos istorija.

Antrokai dėkingi III komandos ugniagesių  vadovui- Mečislovui Juriui už galimybę susipažinti su ugniagesio- gelbėtojo profesija.

Po išvykų buvo organizuotas  ugdymo karjerai veiklos aptarimas, buvo pildomi ugdymo karjerai segtuvai.

                                                                                     Pradinių klasių mokytojos