Erdvinis  kinas

      Lapkričio  26 dieną Gruzdžių gimnazijos mokiniai  –  viduryje sporto  salės  pamatė  … neįprastą milžinišką kupolą.   Juk tikrai ne kiekvieną dieną gimnazijoje  pamatysi tokį reginį! O dar jeigu pridėsime galimybę jame pasibūti ir pamatyti … filmus tai – ne eilinė patirtis.
Štai tokią šaunią dovaną savo mokiniams padovanojo gimnazijos bendruomenė   pasikvietusi   Mobilųjį planetariumą su  erdviniu  kinu, kurio seansai visą dieną džiugino vaikus. Seanso metu, įsitaisę ant minkštų kilimėlių, užvertę galvas, dalyviai jausdamiesi, tarsi būtų po atviru dangumi, gėrėjosi pažintiniais erdviniais kino filmais. Pirmieji šią pramogą išbandė aštuntos  klasės mokiniai, po to filmą aplankė  penkta, šešta ir septinta klasės. Filmus žiūrėjo ir pradinių klasių mokiniai .
Visi kas žiūrėjo  filmus su neslepiama nuostaba veide, susižavėjimo šūksniais, stebėjo kupolo erdvę, kurioje pažintinė informacija, supratimas apie mūsų visatą ir jos slėpinius bei atradimus buvo perteikiamas originaliai, pasitelkiant efektingus vaizdus, garso efektus, įtaigų įgarsinimą.
45 minučių trukmės nuotykio metu, vaikus  lydėjo nepaprasti pojūčiai, unikalūs ir neregėti vaizdai – per visą kupolą besisukantys vaizdai, krintančios žvaigždės, kelionė po vandenyno gelmes, dangaus ir kosmoso platybės, sudarę itin tikrovišką reginį, leidę ne tik žiūrėti, bet ir patiems pasijusti neįtikėtinų bei neapčiuopiamų įvykių dalyviais.
Po seansų visi pritarė, kad tai buvo ne tik neįprasta,  bei smagi pramoga, palikusi neišdildomą įspūdį, bet ir labai įdomi ir naudinga netradicinio ugdymo pamoka, kurios metu galėjai praplėsti žinais bei pasijusti lyg tikras povandeninio pasaulio tyrinėtojas, astronautas, biologas ar mokslininkas… Įspūdžių buvo tiek daug, kad net grįžimas į realybę tapo šiek tiek mistiškas, pakylėtas ir sklidinas gerų emocijų.