Integruota lietuvių kalbos ir informacinių technologijų pamoka 2-oje klasėje

Lapkričio 26 d. pradinių klasių mokytoja A. Mykolaitienė vedė atvirą integruotą lietuvių kalbos ir informacinių technologijų pamoką 2-os klasės mokiniams. Tema- ,,Dvibalsių kartojimas“.  Pamokoje buvo demonstruojamas darbas su „Bee-Bot” ir ,,Blue-Bot“  robotukais. Tai visame pasaulyje populiari ugdymo priemonė, skirta patiems mažiausiems ir smalsiausiems vaikams. Šis spalvingas, lengvai valdomas ir draugiškas mažasis robotukas yra puiki priemonė mokytis iššifravimo bei problemų sprendimo, programavimo pradmenų. Vaikai mokosi žaisdami. Robotukai buvo laimėti projekte ,,Informatika pradiniame mokyme“, kuriame dalyvauja Gruzdžių gimnazijos pradinių klasių mokytojos.

Kuo naudingas programavimas vaikams?

Vaikai lavina savo matematinius gebėjimus, vystosi loginis, erdvinis  mąstymas, kūrybingumas. Programuodami vaikai mokosi susikaupti, atlikti veiksmus pagal tam tikras sekas, analizuoja, spendžia problemas, planuoja veiksmus į priekį. Jei dirbdami prie kompiuterių ar planšečių mokiniai tarsi panyra į skaitmeninį pasaulį ir „užsidaro“ nuo aplinkos, tai programuodami robotukus vaikai diskutuoja, bendrauja, tariasi vieni su kitais.

Programuodami vaikai nesinaudoja tuo, kas jau sukurta, bet patys tampa kūrėjais. Vaikams tai  nauja patirtis ir džiaugsmingos emocijos!

Mokytoja A. Mykolaitienė