KONKURSAS vaikams ir jaunimui „Kas man yra ekologija“

Kviečiame 7–19 m. vaikus ir jaunuolius dalyvauti Europos Parlamento nario Bronio Ropės organizuojamame konkurse „Kas man yra ekologija“. Vaikai ir jaunuoliai kviečiami sukurti kūrybinį darbą, kuris iliustruotų jų požiūrį į ekologiją, atskleistų jų turimas šios srities žinias ir atsakytų į konkurso klausimą „Kas man yra ekologija?“. Tai gali būti fotografija, piešinys, projektas, vaizdo reportažas, kompiuterinėmis programomis sukurtas paveikslėlis ir pan.

Šiuo konkursu siekiama paskatinti vaikus ir jaunimą domėtis ekologija, ekologiška gamyba, aplinkos saugojimu, aplinkos taršos mažinimu, darnia žmogaus veikla su gamta ir aplinka, ugdyti ekologinį sąmoningumą, atsakingą gamtos išteklių ir maisto produktų vartojimą, sveikos mitybos įgūdžius, skatinti ekologiškų produktų vartojimą.

Dalyvių grupės:

1-oji grupė – 7–10 metų;

2-oji grupė – 11–14 metų;

3-ioji grupė – 15–19 metų.

Reikalavimai kūrybiniam darbui:

  1. Vienas konkurso dalyvis konkursui gali pateikti vieną darbą.
  2. Darbai turi būti pateikti skaitmenine forma, tinkama skelbti internete (tai gali būti fotografija, fotografuotas piešinys ar projektas, vaizdo reportažas, kompiuterinėmis programomis sukurtas paveikslėlis ir pan.).

Pirmas etapas vyks gimnazijoje.

Darbų  laukiame nuo lapkričio 30 iki gruodžio 31d.

Darbus siųskite paštu:  danguole.n@sauletekis.lt  ir daivajon@inbox.lt 

Antras etapas.

Geriausi darbai bus atrinkti ir siunčiami į respublikinį  konkursą. Gimnazijoje konkurso dalyvius konsultuos mokytojos D. Norkuvienė ir D. Jonkienė.

Darbų vertinimo kriterijai:

  1. originalumas ir meniškumas;
  2. dalyvio turimų ekologijos žinių perteikimas.
  3. konkurso užduoties įvykdymas;

APDOVANOJIMAI. Net 10 laimėtojų bus apdovanoti puikiais prizų rinkiniais, skatinančiais kasdieniame gyvenime atsisakyti taršių gaminių ir rinktis aplinkai draugiškus sprendimus. Kiekvienoje amžiaus grupėje bus išrinkta po tris nugalėtojus – 1-osios, 2-osios ir 3-iosios vietų laimėtojus. Papildomai vieną nugalėtoją išrinks EP nario B. Ropės „Facebook“ paskyros lankytojai. Balsavimas „Facebook“ puslapyje vyks nuo 2021-01-18 iki 2021-01-21 24:00 val.

Daugiau informacijos – konkurso nuostatuose .

Nuostatai.

http://www.rope.lt/node/1909