Birželio 18 „Saviraiškos diena“

„Saviraiškos dienos“ renginiuose mokiniai galėjo smagiai ir prasmingai praleisti laiką gamtoje.

5 kl. mokiniai kūrė angliškų žodžių ir frazių kompozicijas iš gamtoje rastų augalų, tapė ant drobės pasirinktus gamtoje esančius augalus, vabzdžius. (Mokytojos A. Belskienė, S. Rudžinskienė)

Saulėtą ir karštą penktadienio rytą 6 kl. mokiniai dalyvavo saviraiškos dienos šokio užsiėmime. Mokiniai atėjo gerai nusiteikę ir aktyviai dalyvavo šokio kūryboje. Savo idėjas siūlė ir mergaitės , ir berniukai. Visi draugiškai išmoko judesius ir greitai galėjo atlikti visą šokį. Aktyvūs buvo Eimantas, Otilija, Austėja, Milvydas. Likus laisvo laiko, dar prisiminė praėjusiais mokslo metais išmoktus šokius, pašoko ir juos…  (Mokytoja L. Jokubaitienė)

I g. kl. mokiniai lankėsi Mūšos tyrelio telmologiniame draustinyje.

Dalis mokinių ėjo ilgiausiu Lietuvos pažintiniu taku, išklotu lentutėmis. Susipažino su stenduose pateikta informacija, koplytėlės legendomis, partizanų buveine, ant tyrelio akmens ieškojo pagonybės pėdsakų.

Kita dalis mokinių ėjo nuo Bučiūnų km iki Miknaičių ežero per pačią pelkę. Atrado iki šiol veikiantį tyrelio durpyną su jame nutiestais geležinkelio bėgiais. Sužinojo, kas yra akis pelkėje, susipažino su pelkės augmenija. Mokiniai karštyje pasitikrino savo ištvermę ir galimybes. Buvo sunku, bet smagu. (Mokytojos R. Balčiūnaitė ir A. Lengvenienė)

III g kl. mokiniai “Saviraiškos dienos” veikloje stebėjo gamtą: jie nufotografavo įvairių žydinčių augalų žiedų. Po to internete ieškojo kūrėjų ar kitų įžymių žmonių posmų, prozos tekstų apie šiuos augalus, vėliau parašė ir savo minčių, kilusių regint vasaros žiedų pasaką. (Mokytojos J. Vrublevskaja ir V. Yseuks)