Gruzdžių gimnazistams įteikti atestatai naujoje lauko klasėje

Gruzdžių gimnazijos abiturientams įteikti atestatai. Jie buvo įteikiami naujai įrengtoje lauko klasėje, kurios stogą puošia abiturientų dovanota Pelėda – mokslo, išminties simbolis. Lauko klasė įrengta pavaduotojo ūkiui Broniaus, darbininkų Mindaugo ir Vido sumanymu ir pastangomis.

Abiturientams, pedagogams, mokinių tėveliams sugiedojus valstybės ir gimnazijos himnus, vėliau kalbėjęs direktorius Juozas Vasiliauskas, pasidžiaugė, jog atsisveikinti su gimnazijos abiturientais susirinko tėveliai, draugai, mokytojai. Direktorius linkėjo sėkmės ir svajonių išsipildymo. Pasidžiaugė, kad ir silpniau besimokę mokiniai, sėkmingai išlaikė egzaminus. Svarbiausia, nesustoti, toliau siekti savo svajonių įgyvendinimo. Linkėjo gyvenime būti kultūringais, empatiškais žmonėmis – tai daug svarbiau nei egzaminų šimtukai.

Mokykliniai metai kiekvienam būna tik kartą gyvenime. Sutikti draugai ir kartu praleisti metai suartina ilgam. Nors vėliau sutinkami nauji draugai, mokomasi ar dirbama kitose kolektyvuose, bet ir po 20-30 metų norisi sugrįžti į mokyklą, atsisėsti į savo suolą, vėl pamatyti mokyklos laikų draugus. Direktorius kvietė neužmiršti mokyklos, radus galimybei, aplankyti ją.

Gražių žodžių abiturientams nepagailėjo klasės auklėtoja Vita Yseuks, būsimų abiturientų vadovė Jekaterina Vrublevskaja.

Po atestatų įteikimo, direktorius pakvietė abiturientus į gimnaziją, kur prie kavos puodelio išklausė gimnazistų planus, siekius, norus. Kiekvienam abiturientui J. Vasiliauskas įteikė po albumą. Tai LRT ir ISM organizuoto mokyklos švietimo lyderės konkurso, kurio nugalėtoja pernai tapo Gruzdžių gimnazija, dovana abiturientams.


Gruzdžių gimnazijos informacija