Mokinių gamtos mokslų konferencija 2021

Gruodžio 16 d.,vyko nuotolinė  Šiaulių r. mokinių gamtos mokslų konferencija   ,,TYRINĖJIMU PAGRĮSTAS MOKYMASIS “

Konferencijos tikslas – pasidalinti patirtimi, kaip sekasi skatinti tiriamąją mokinių veiklą, plėtoti gamtamokslinę kompetenciją taikant inovatyvius metodus ir priemones. Konferencijoje dalyvavo Šiaulių miesto ir rajono mokiniai.

Konferencijos pradžioje  pranešimą pristatė Kurtuvėnų regioninio parko Jautmalkės gamtos mokyklos programų vadovė Milda Kubiliūnaitė, kuri  supažindino su šioje mokykloje ir jos teritorijoje vykdomomis edukacijomis mokiniams, pakvietė dalyvauti jose .

Gruzdžių gimnaziją atstovavo net 4 mokiniai, kurie skaitė pranešimus ir  pristatė tiriamuosius darbus. Aštuntokė Evelina Izonytė ( mokyt. Asta Lengvenienė ) iškėlė probleminį klausimą .. Ar užteksime vandens vasarą?,,  išmatavo sniego aukštį, apskaičiavo , kad vandens užteks net 3 metus.

I gimnazijos klasės mokinys Rimvydas Šabanas pristatė net du  pranešimus. Pirmasis – ,,Žiemos fizika.. ( mokyt. D. Jonkienė)  kuriame nagrinėjo įvairias vandens agregatines būsenas, tyrinėjo vandens savybių priklausomybę nuo tankio. Antrą pranešimą ,,Natūralios kosmetikos gaminimas,, ( mokyt. D. Norkuvienė)  pristatė du mokiniai: Rimvydas Šabanas ir Justas Gedminas. Mokiniai papasakojo ne tik apie kosmetikos rūšis, bet parodė kaip galima pasigaminti lūpų balzamą , apskaičiuoti jo savikainą .

Guoda Kvašytė ( IV- gimnaz. kl.) mokinė pristatė itin įdomų pranešimą .. Ekologiški sprendimai..( mokyt. D. Norkuvienė) , kuriame tyrinėjo pieno produktų tarą, nustatė, kuri tara yra sunkiai perdirbama , o kuri  ekologiškiausia, pamokė , kaip rūšiuoti.

Konferencija įrodė, kad inovatyvūs tiriamojo darbo metodai įvairina ugdomąją veiklą, padeda sudominti mokinius mokomaisiais dalykais, leidžia jaunam žmogui išsiugdyti kompetencijų, kurios padės kasdieniniame gyvenime ir tolimesnėje ateityje.


                                                                                                             Chemijos mokytoja Danguolė Norkuvienė