Projektas „Kartu“ 2022

Tęsiamas projektas „Kartu”. Šių metų kovo 10 d. 13.10 val. įvyks I – IV gimnazijos klasių mokinių susitikimas su lektoriumi Roku Bernatoniu

Rokas yra iliuzionistas, autorinių magijos ir humoro šou kūrėjas ir atlikėjas, virtualių magijos dirbtuvių autorius, dviejų pasaulinių Gineso rekordų savininkas. Vienintelis Baltijos šalių iliuzionistas, pakviestas į prestižinį garsiausio pasaulyje magų dueto Penn ir Teller šou „Fool Us“, ir vienintelis Lietuvos iliuzionistas, su savo šou apkeliavęs visą JAV. | Lektoriaus žodis: Esu profesionalus iliuzionistas ir žinau kaip prikaustyti žmogaus dėmesį bei jį sužavėti. Todėl susitikimą pradedu trumpu ir labai efektingu magijos pasirodymu. Magijos pasirodymas labai svarbus, nes išsklaido įtampą ir sukuria betarpišką ryšį su moksleiviais. Sudominęs jaunus žmones užsitarnauju jų pagarbą bei pasitikėjimą.

Susitikimo tema: Aš ir socialiniai tinklai. Kaip kritiškai vertinti socialinių tinklų tobulo gyvenimo iliuziją? Gyvenimą be socialinių tinklų sunkiai įsivaizduojame. Greičiausiai. Patogu vos tik panorėjus būti įvykių sūkuryje, matyti, ką veikia draugai, artimieji, o kur dar pagunda „pasekti“ žinomų žmonių kasdienybę. O kur dar malonumas patiems dalintis savo aktualijomis ir sulaukti dėmesio!

Tačiau ar pakankamai dėmesio skiriame suprast kaip socialiniai tinklai veikia mūsų psichologinę sveikatą, požiūrį į pasaulį bei save? Kokie pavojai tyko už gražaus ir spalvingo fasado? Kokia socialinių tinklų teikiama nauda ir daroma žala psichologinei sveikatai? Bei kaip tai paveikia mūsų požiūrį į savo gyvenimą?


Projekto gimnazijoje koordinatorė Rosita Veikalienė