Paskutinio skambučio šventė 2022

Šią naktį mintimis pabėgau nuo savęs,
Pabėgau nuo daiktų, šaltų ir įkyrių,
Žinojau, kad kažką turėsiu parsivest,
Jaučiau, kad reikia rast kažką, ko neturiu.
O paryčiu švaria kaip sąžinė gatve
Parsivedžiau pavargusį save.
Ir žemė ėmė suktis, ir vėl išaušo rytas –
Tik rytas ir aš pats buvau jau kitas…

Just. Marcinkevičius

Gegužės 30 dieną Gruzdžių gimnazijos XVII laidos abiturientams nuaidėjo paskutinis skambutis. Ryte į vidinį gimnazijos kiemelį jie atvyko papuoštais automobiliais.

O ir pamokos šįryt prasidėjo neįprastai – abiturientų atsisveikinimo šokiu.

Vėliau jie susitiko su dėstančiais mokytojais. Po iškilmingų paskutinių pamokų, į papuoštą kultūros centro salę abiturientus, varpelio skambėjimu, atlydėjo pirmokai. Išpuoštoje salėje jų laukė mokytojai, mokiniai, tėvai ir administracija. Vienuoliktokų paruoštoje šventėje buvo prisimintos abiturientų akimirkos, praleistos gimnazijoje. Atsisveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Juozas Vasiliauskas linkėdamas sėkmingo skrydžio į savarankišką gyvenimą. Padėkos žodžius mokytojams skyrė tėvai. Nuotaikingoje programoje abiturientai buvo apdovanoti dovanėlėmis, savo dainomis ir šokiais visus džiugino mūsų mažieji. O pakviesta būrėja pranašavo dvyliktokams  ateitį.

Iškilmingą renginį vainikavo bendra trečiokų ir ketvirtokų gimnazistų daina. Paliekantiems gimnaziją abiturientams visi nuoširdžiai linkėjo sėkmingai išlaikyti egzaminus, drąsiai skleisti sparnus, toli skristi  ir pasiekti svajones.