Pradinių klasių mokinių ugdymo karjerai–pažintinės išvykos 2022

Pagal Lietuvos švietimo koncepciją vienas svarbiausių ugdymo tikslų yra ugdyti asmenį, pasirengusį profesinei veiklai, pasiryžusį ir gebantį adaptuotis besikeičiančiame socialiniame, ekonominiame gyvenime ir jį tobulinti.

Svarbus profesinių orientacijų požiūriu yra laikotarpis nuo 7 iki 11 metų amžiaus, kada formuojasi svarbiausios vaiko mokymosi ir gebėjimų motyvacijos. Šis amžiaus tarpsnis labai svarbus vaiko aktyvumui, iniciatyvumui, savarankiškumui, sėkmės siekiui ir kitoms teigiamoms profesijos rinkimosi savybėms.

Pradinių klasių mokiniai aktyviai dalyvavo ugdymo karjerai veikloje, kurios pagrindinis tikslas- ugdyti kompetencijas, padėsiančias pradinukams motyvuotai ir atsakingai planuoti savo ugdymo karjerai veiklą.

1-4 klasių mokiniai su profesijomis susipažįsta mokymosi procese. Tačiau labai svarbi patirtis, įgyta išvykų metu.

Rugsėjo 23 ir 30 dienomis pradinių klasių mokiniai susipažino su geležinkelininko profesija. Šiauliuose aplankė Geležinkelio  muziejų, kur dalyvavo edukacijoje.

Vėliau sėdo į traukinį ir vyko į Radviliškį. Susipažino su  Radviliškio geležinkelio  mazgu, kuris  yra vienas stambiausių ir seniausių Lietuvoje. Dalyvavo edukacijoje.

Po išvykų pildė ugdymo karjerai segtuvus.

Dalinamės akimirkomis iš išvykų…


Pradinių klasių mokytojos