Projekto „Olimpinis mėnuo 2022“ dovanos

„Olimpinis mėnuo“ – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu. Rudenį vykstančio projekto metu pradinių klasių moksleiviai supažindinami su sportu ir sveika gyvensena, skatinami aktyviai laiką leisti pertraukose tarp pamokų ir, jei įmanoma, pamokose, išbando įvairias mankštas ir žaidimus. Projekto metu kiekvieną savaitę dalyviai susipažino su skirtingomis Olimpinio mėnesio temomis. Mokiniai savo žinias gilina tokiomis temomis: fizinis aktyvumas, sveika mityba, emocinė sveikata, bendradarbiavimas. Dalyvėms klasėms sukurta mokomoji vaizdo medžiaga, rekomendacijos, užsiėmimų pasiūlymai pamokose, pertraukų metu bei namuose. Tradiciškai į projektą įsitraukė ir olimpiečiai. Žinomi Lietuvos sportininkai paruošė pratimus mankštoms, vaikai taip pat turėjo progą su atletais pabendrauti virtualiai. Dalyvaujančių mokyklų pedagogai buvo aprūpinti vaizdinėmis rekomendacijomis kaip vesti fizinio ugdymo pamokas ar užsiėmimus tarp pamokų, patarimais apie visas projekto temas.

Gruzdžių gimnazijos pradinių klasių mokiniai jau kelinti metai dalyvauja šiame projekte. Projekto pabaigoje vykdoma burtų traukimo ceremonija, kurios metu išrenkamos laimingos klasės, dalyvavusios projekte. Jos apdovanojamos projekto organizatorių įsteigtais prizais. Ceremonijoje dalyvavo projekto globėja, pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceprezidentas Linas Obcarskas.

Šiais mokslo metais laimė nusišypsojo mūsų gimnazijos 4-os klasės mokiniams ! Naujų metų pradžioje ketvirtokus pasiekė dovanos: krepšinio stovas, futbolo vartai, badmintono rinkinys.


Mokytoja A. Mykolaitienė