„Judu 500“

Birželio 26-30 dienomis Gruzdžių gimnazijos mokiniai dalyvavo Šakynos kultūros klubo „Spindulys“ organizuotoje vasaros stovykloje – žygyje dviračiais „Judu 500“.

Projektas skirtas Gruzdžių gimnazijos mokiniams ir Šakynos klubo ,,Spindulys“ nariams. Projekto vizija buvo sukurta dar praėjusiais metais organizuoto žygio metu, kai kasnakt grįždavome į tą pačią nakvynės vietą. Buvo iškelta mintis stovyklauti įveikiant tam tikrą maršrutą. Pasirinkome gražiausią Lietuvos maršrutą, Rojaus keliu vadinamą, Panemunės kelią Jurbarkas – Kaunas.

Organizuota 5 dienų turistinė stovykla, kurios veiklose dalyvavo 5-11 klasių mokiniai. Per tris dienas iš Jurbarko numynėme į Kauną. Ne visi mokiniai maršrutą įveikė savo jėgomis, kai kuriuos reikėjo pavėžėti. Ketvirtą dieną plaukėme laivu į Rumšiškes, baidarėmis naktiniu  Nemunu grįžome į nakvynės vietą. Visą žygio maršrutą įveikę vaikai dviračiais numynė apie 150 km, pėsčiomis nuėjo – apie 30 km, keltu nuplaukė – 160 m, laivu – 40 km, baidarėmis – 15 km, traukiniu nuvažiavo – 140 km, mokykliniu autobusu – 140 km, taksi – apie 10 km. Įvairiomis priemonėmis nukeliavome virš 500 km. Dalyvavome Jurbarko ir Raudonės pažinimo edukacijose, žygio emocijas  išliejome tapydami ant maišelių. Patys planavome kelionės maršrutus ir poilsio vietas, patys rūpinomės maistu ir pagal galimybes jį gaminomės, sprendėme iškilusias problemas, pagal poreikį keitėme planus. Mokėmės kurti ir planuoti, svajoti ir taupyti, tvariai keliauti.

Dėkojame Šiaulių rajono savivaldybei už skirtą finansavimą,  Gruzdžių gimnazijai – už moksleivių nuvežimą į pradinį žygio tašką, VĮ „Pušyno poilsiavietei“ – už suteiktą galimybę pailsėti jų teritorijoje, Kauno technologijų mokymo centrui  ir jo Vilkijos skyriui – už nakvynę, V. Lažinskui – už nuolaidą baidarių nuomai, sutiktiems geriems žmonėms – už gertuvių pripildymą vandeniu, tėvams – už palaikymą ir pagalbą.


Stovyklos vadovės A. Lengvenienė ir D. Norutavičienė