Pradinių klasių mokinių ugdymo karjerai išvykos 2023

Karjera – visą gyvenimą trunkanti asmeniui ir visuomenei reikšmingų asmens mokymosi, saviraiškos ir darbo patirčių seka. Ugdymo karjerai klausimais  pradedama kalbėti pradinėse klasėse.

Gruzdžių gimnazijos pradinių klasių mokiniai susipažino su įvairiomis profesijomis.

Rugsėjo 25 d. ketvirtokai vyko į Naisius . Dalyvavo edukaciniame  užsiėmime „Meniniai odos dirbiniai“. Susipažino su odininko profesija, su odos apdirbimo įrankiais, odų rūšimis ir pasigamino  raktų pakabukus,  Draugystės apyrankes. Po užsiėmimo ketvirtokai aplankė Saulės ir Ugnies aikštes, Baltų žolynų muziejų, Alkos kalną, Triušių salą ir Baltų areną.

Rugsėjo 26-27 dienomis antros ir trečios a klasės mokiniai vyko į Šiaulius. Remiantis archeologine Lietuvos medžiaga įrengtoje keramikos raidą atspindinčioje ekspozicijoje mokiniai  supažino su atskirų istorinių laikotarpių keramika, jos tipais ir formomis, aptarė keramikos gamybos technologijas. Susipažino su puodžiaus profesija,  gilinosi į senovės žmonių gyvenseną, buitį ir pasaulėžiūrą, paskui virveline technika nusilipdė iš molio puodą. Po edukacijos mokiniai nuvyko į  kitas Šiaulių miesto lankytinas vietas.

Rugsėjo 29 d. 1 klasės mokiniai lankėsi Gruzdžių miestelio A. Griciaus bibliotekoje ir susipažino su bibliotekininko ir lėlininko profesijomis.


Dalinamės akimirkomis iš šių išvykų. Pradinių klasių mokytojos