Žygis sveikatos link 2023

Rugsėjo 29 d. 5-8, I-II gimn. kl. mokiniai dalyvavo Meškuičių mokyklos organizuotame  „Žygyje sveikatos link“. Žygis organizuotas įgyvendinant   asociacijos Kuršėnų mokinių sporto klubo „Flamingas” projektą, kuriuo siekiama sutelkti visas Šiaulių rajono mokyklų bendruomenes ir skatinti jų fizinį, psichinį ir socialinį gerovės ugdymą.

Projektas vyks penkiose skirtingose mokyklose (viena jų bus Gruzdžių gimnazija), penkiais etapais. Projekto dalyviai vykdys mėnesio temines veiklas ir užduotis, dalyvaus fizinės, psichinės ir socialinės sveikatos stiprinimo paskaitose, dalyvaus mokyklų suorganizuotuose žygiuose.

Meškuičiuose mokiniai susipažino su kašto istorija, pasitikrino savo žinias ir išžygiavo į Saulės mūšio vietą. Poilsio aikštelėje žygeiviai iš popieriaus lankstė lėktuvėlius, pūsdami balionus tikrinosi savo plaučių galią.  Maršrutą mokiniai su mokytojais įveikė dainuodami lietuviškas dainas. Grįžusių žygio dalyvių laukė  linksmi aktyvūs žaidimai.


Projektas finansuojamas iš Šiaulių raj. savivaldybės lėšų, skirtų Šiaulių rajono bendruomenės sveikatinimo iniciatyvų skatinimui ir rėmimui