7b klasės mokiniams lietuvių kalbos pamoka vyko netradicinėje aplinkoje „Baltų kelias“

Lapkričio 23d.,  Gruzdžių gimnazijos 7b klasės mokiniams lietuvių kalbos pamoka vyko netradicinėje aplinkoje. Vykome į baltų pažinimo centrą Šiauliuose – „Baltų kelias“. Jame šiuolaikinėmis technologijomis, eksponatų kopijomis, edukacinėmis veiklomis buvo pristatyta baltų istorija, kultūra ir gyvensena.

„Baltų kelio“ erdvėse mokiniai žaidė interaktyvius žaidimus. Biometriniais žmogaus duomenimis paremtame žaidime „Baltų profesija“ galėjo pamatyti, kaip atrodytų, jei būtų verpėja, audėja, karys, žvejas ar kt. Edukaciniame žaidime „Pažink baltiškus daiktus“ buvo supažindinti su baltų genčių buityje naudotais daiktais. Žaidimo „Nukeliauk į Baltų kasdienybę“ technologijos leido persikelti į unikalią realybės aplinką, kurią pasirinko patys. Žaidime-instaliacijoje „Baltų gyvenimas“ – ant specialiai paruoštos, lietimui jautrios plokštumos projektoriai, sensoriai pristatė atskirų baltų genčių savitumą. Įspūdinga  garsais, šviesomis užpildyta erdvė leido  geriau pažinti senovės baltų kultūrą ir gyvenimą.

Vėliau vyko edukacinis užsiėmimas „Susikurk savo baltišką simbolį“. Susipažinę su baltiškais simboliais bei jų variantiškumu, mokiniai išsirinko labiausiai patikusį ženklą ir naudodami naują technologijos priemonę – 3D rašiklį kūrė savo pakabutį. Visi entuziastingai įsitraukė į šią inovatyvią ir menišką veiklą.

Džiaugiamės galimybe aplankyti „Baltų kelią ir ugdyti sąmoningą baltiškojo paveldo pažinimą.


Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Dovilė Adomaitienė