Projektas „Žygis sveikatos link!“

Lapkričio 24 d, Kužių mokykloje vyko Šiaulių r. projekto ,,Žygis sveikatos link!” vienas iš etapų, kuriame dalyvavo Gruzdžių gimnazijos šeštokai lydimi auklėtojos Dovilės Adomaitienės.

Atvykę mokiniai, kartu su kitomis rajono mokyklomis,  dalyvavo pamokoje, kurioje gavo užduotį, pagaminti  plakatą, atspindintį šiandienos nestabilaus pasaulio situacijas: karus, terorizmą, diktatūrą. Plakatuose mokiniai atskleidė, kaip svarbu gyventi taikoje ir laisvėje. Pristatę darbus, padiskutavę apie istorines netektis, sudainavę keletą patriotinių dainų patraukė į žygį. Sustodami prie žymiausių miestelio vietų,  klausėsi istorijos mokytojos Violetos Laurutienės pasakojimų.  Mokiniai sužinojo Kužių miestelio vardo kilmę, išgirdo Kužių Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčios istoriją.  Stabtelėję prie  akmens, skirto tiems, kurie kovojo ir žuvo dėl Lietuvos laisvės, klausėsi pasakojimų  apie partizanų būrius, kurie 1919 –aisiais gynė Kužių apylinkes ir sodžius nuo bermontininkų.

Įveikę 6 km ir aplankę žydų žudynių vietą ir kapavietes Luponių miškelyje, klausėsi  mokytojos pasakojimų apie skaudų miestelio žydų likimą.

Žygį vainikavo smagus ir energingas sniego mūšis,  po kurio dalyviai dalinosi karšta arbata, sveikuoliškais sausainiais  ir įspūdžiais apie tai, ką patyrė ir sužinojo. Žygio metu buvo ugdoma ne tik fizinė, psichinė ir socialinė gerovė,  bet ir patriotiškumas.


Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Dovilė Adomaitienė