Matematikai atšventė tarptautinę Pi dieną 2022

Šiandien Gruzdžių gimnazijoje paminėta tarptautinė Pi diena. Skaičius Pi (graikiška raidė) – tai konstanta, reiškianti apskritimo ilgio ir skersmens santykį. Kadangi skaičiaus Pi pirmieji skaitmenys yra 3 ir 14, Pi diena švenčiama kovo 14 dieną.
Šventei pradėjome ruoštis jau praėjusią savaitę. Susipažinę su Serpinskio trikampiais, gaminome tetraedrus, juos jungėme ir pastatėme 256 detalių Serpinskio piramidę. Pasiekėme gimnazijos rekordą!
Šią dieną pradėjome Pi pusryčiais. Mokiniai dalinosi savo matematinių pusryčių nuotraukomis. Atsineštais Pi pyragais ir pyragaičiais vaišino savo draugus ir mokytojus.
Pamokų metu mokiniai dalyvavo viktorinose, dalyvavo Kings olimpiadoje, rašė matematikos diktantus, darė Pi mankštas, matavo apskritimus ir muzikinius metrus, skaičių ieškojo gamtoje, skaitė pranešimus apskrities matematikos konferencijoje. Per pertraukas mokinių taip pat laukė užduotys. Individualiai ir grupėmis jie atkodavo įvairius užrašus, rašė pi raidėmis prasidedančius žodžius, sprendė galvosūkius.
Diena buvo pilna atradimų, prizų ir siurprizų.


Linkime padauginti džiaugsmus, o vargus ir  problemas atimti iš savo gyvenimo. Linkėjimai nuo matematikų!!!