Projektas „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“

Gruzdžių gimnazijos mokiniai dalyvauja profesinio orientavimo projekte „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“. Birželio 7d. I-III gimn.kl. gimnazistams Užimtumo tarnybos prie LR SADM lektorės vedė užsiėmimus.

Lektorė Ž.Budinė su mokiniais diskutavo apie lyderius ir pačią lyderystę. Išsigrynino, kokias pagrindines savybes turi lyderiai, kuo vadovaujasi, kuo pasižymi, į kokius tipus skirstomi. Pabandė atrasti skirtumus tarp vadovo ir lyderio. Išsikėlė pagrindinį klausimą: Lyderystė yra įgimta ar įgyjama? 

Lektorės Ž.Žostautienės veikloje mokiniai buvo supažindinti su jausmų ir emocijų išraiškomis, dalyvavo kūrybiniuose užsiėmimuose, vaidino situacijas ir bandė atpažinti sudėtingas situacijas ir atskleisti/ atpažinti kitų žmonių emocijas. Sužinojo kaip veikia jausmų mechanizmas, kokiu būdu galime atpažinti, priimti ir „išventiliuoti” jausmus. Analizavo brendimo stadijas ir emocinio brandumo apraiškas. Taip pat aptarė vieną iš stipriausių jausmų – pyktį, sužinojo kas yra pyktis, o kas yra agresija. Kiekvienas galėjo pasitikrinti kaip jis/ji pyksta – atpažinti save, savo artimuosius ar draugus.


Karjeros koordinatorė Jekaterina Vrublevskaja