Gimnazistų išvyka į Vilnių 2022

Birželio 13 dieną I gimnazinės klasės mokiniai lankėsi MO muziejuje, dalyvavo netradicinėje pamokoje pagal vizualinio mąstymo metodą „Kas vyksta šiame paveiksle?“. Mokiniai gilino darbo grupėse įgūdžius, lavino viešojo kalbėjimo gebėjimus, nagrinėjo skirtingų menininkų darbus, susipažino su Andrew Miksio fotografijų ciklu BAXT. 

Vėliau lankėsi Vilniaus universiteto medicinos fakultete, kur medicinos muziejuje dėstytoja gimnazistus supažindino su medicinos ir fakulteto istorija. Gimnazistai tyrinėjo XIX-XX a. mumiją, senovinius medicinos instrumentus ir žmonių organų preparatus, išvydo kaip ankstesniais laikais teko dirbti gydytojams. Mokiniai buvo supažindinti su studijų programomis, medicinos mokslų subtilybėmis, pagrindine pirmojo kurso disciplina – anatomija. Dėstytoja leido auditorijoje  „pasimatuoti“ studentišką suolą, paskatino gimnazistus stropiai mokytis, stengtis siekiant užsibrėžto tikslo, domėtis gamtos mokslais ir baigus gimnaziją, atvykti studijuoti Vilniaus Universitete.

Kupini įspūdžių ir gerų emocijų vakare mokiniai grįžo namo. Kiekvienas atradęs tai, kas jam buvo įdomu ar svarbu. O galbūt kažkas netolimoje ateityje susidomės medicina ir norės susieti savo gyvenimą su ja.


Mokinius lydėjo klasės auklėtoja Vilma Šimkuvienė